Agenda seizoen 2017 – 2018

In het nieuwe seizoen zal het ViP De Wolden meerdere workshops of informatiemiddagen organiseren. Aanmelden voor de workshops of infoavond kan door een e-mail te sturen met uw naam, naam van de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk doet en uw contactgegevens. Gebruik hiervoor de oranje button onder de workshop of informatiemiddag.

Infomiddag versterking Vrijwillige Thuisondersteuning

Voor uitbreiding van het huidige team Vrijwillige Thuisondersteuning zoekt Welzijn De Wolden nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger van de vrijwillige thuisondersteuning bied je hulp en/of ondersteuning bij iemand thuis, die geen of een niet toereikend netwerk heeft. Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiebijeenkomst in Ruinen of Zuidwolde.

Door wie: Gerrie de Roo en Aisha Slot

Wanneer: donderdag 12 oktober
Tijd: beide van 14.30 – 15.30 uur
Locatie: Dorpshuis ’t Neie Punt te Ruinen
Kosten: geen

Wanneer: donderdag 7 december
Tijd: beide van 14.30 – 15.30 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum De Boerhoorn te Zuidwolde
Kosten: geen

Workshop ‘Spreken in het openbaar’

Een presentatie voor een groep collega’s of voor een zaal met belangstellenden? Voor veel mensen een enorme uitdaging! In deze voorbeelden is het van belang jezelf goed te presenteren. Vanzelfsprekend is een goede voorbereiding van groot belang. Wie is je doelgroep? Wat is hun kennisniveau en wat beoog je met de presentatie? Allemaal vragen die je jezelf vooraf moet stellen. Tijdens de presentatie is een losse houding, een prettige stem en een goede inhoud van belang. Tijdens de workshop zal Jeanette gaan oefenen met de deelnemers. Daarnaast geeft ze handvatten voor een goede presentatie zodat de zenuwen niet de overhand krijgen. Haar stelling is dat iedereen kan leren presenteren.
De training is geschikt voor iedereen die af en toe moeten spreken voor een groep en dat beter onder de knie willen krijgen. De workshop wordt gegeven in kleine groep (max. 6 deelnemers).

Door wie: Jeanette Brouwer

Wanneer: dinsdag 21 november
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum de Havezate, De Wijk
Kosten: € 15,-

Workshop ‘Fondsenwerving’

Leuke plannen voor je dorp of de vereniging, maar hoe kom je aan het geld om dat te financieren
In deze workshop krijgt u handreikingen en mag u praktisch aan de slag. Neem uw eigen plan, idee of casus mee!

Door wie: Christel Vandermaelen

Wanneer: woensdag 24 januari 2018
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Dorpshuis Oosteinde
Kosten: geen

Workshop ‘Hoe te vloggen’

Met de populariteit van social media biedt internet volop kansen om activiteiten te promoten en onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen. Dat kan natuurlijk met een tekst en/of een foto, maar een kort filmpje maken, geeft een nóg beter beeld. Een professional inschakelen kost veel geld, maar je kunt het ook gewoon zelf doen. Journalistiek ondernemer Peter Nefkens laat in deze workshop zien hoe op vrij eenvoudige wijze een filmpje gemaakt kan worden. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een wat formeler filmpje en een vlog. Tevens komt het monteren van een filmpje aan bod, maar ook de apparatuur om mee te filmen. Vaak is een (goede) smartphone al voldoende. Ook wordt besproken op welke sociale media het filmpje het beste geplaatst kan worden.

Door wie: Peter Nefkens

Wanneer: dinsdag 20 maart
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Dorpshuis de Alke, Alteveer
Kosten: geen

NLDoet

De grootste vrijwilligersactie van Nederland!

Wanneer: 9 en 10 maart

Locatie: door heel De Wolden
Kijk voor een actie bij jou in de buurt op www.nldoet.nl

dorp bodem