Week van de Mantelzorg

In week 45 wordt de week van de mantelzorg in de Wolden georganiseerd. Op maandag 6 en woensdag 8 november vinden diverse activiteiten plaats in de Wijk en Zuidwolde. Vrijdag 10 november is de afsluiting van de week, een warm en koud buffet met aansluitend entertainment in ‘t ’Neie Punt in Ruinen.

Wanneer u voor een naaste uit uw directe omgeving zorgt die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is, dan bent u mantelzorger. U zorgt onbetaald, langdurig en vaak intensief voor uw naaste. Het is een taak die u voldoening geeft, maar ook ingewikkeld kan zijn en veel van u vraagt. Daarom organiseren wij speciaal voor u rondom de dag van de mantelzorg diverse activiteiten waar u aan deel kunt nemen.

Programma

U mag zich voor 1 activiteit aanmelden, maar er is ook niets op tegen wanneer u alle dagen aanwezig bent; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Het programma van de week ziet er als volgt uit:

Maandag 6 november
Diverse workshops, locatie ontmoetingscentrum de Havezate, Dorpsstraat 78 in de Wijk.
Tijdstip: van 13.30 tot 15.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

Woensdag 8 november
Wandelen met een gids, locatie de Boerhoorn, Oosterweg 14 in Zuidwolde.
Tijdstip: van 10.00 tot 12.00 uur.

Vrijdag 10 november
Als afsluiting van de week, een warm en koud buffet met aansluitend entertainment. Locatie ‘t Neie Punt, Jan Wieringaweg 109 in Ruinen.
Tijdstip: van 17.30 tot circa 22.00 uur.

De bijeenkomsten worden voor u als mantelzorger georganiseerd. Wanneer u wilt deelnemen aan een activiteit maar diegene waar u voor zorgt kan niet alleen achter blijven, kunt u ons dat laten weten. Er wordt dan gekeken of er mogelijkheden zijn, zodat uw wel zorgeloos kunt deelnemen aan de activiteit. Ook als u problemen heeft met het vervoer kunt u dit aangeven. Samen zoeken we naar een passende oplossing

Aanmelden

Om te weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen, vragen wij u zich voor 31 oktober aan te melden. U kunt zich aanmelden door via onderstaand formulier aan te geven wanneer u aanwezig bent. Ook kunt u daarop aangeven aan welke workshop u deel wilt nemen. Ook kunt u zich telefonisch 0528-378686 of via de mail aanmelden: jannieschuring@welzijndewolden.nl.

Stichting Welzijn de Wolden contactpunt mantelzorg, Zorggroep Treant Locatie Tonckenshuys, Zorggroep Noorderboog en Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe

Kent u iemand die zich langdurig en intensief inzet voor een naaste? Meld deze mantelzorger dan aan voor een bloemetje via het e-mailadres: GerriedeRoo@welzijndewolden.nl.

Jonge mantelzorgers (van 6 tot 23 jaar) kunt u opgeven voor een bioscoopbon via het e-mailadres: AishaSlot@welzijndewolden.nl

U kunt een (jonge) mantelzorger aanmelden tot 16 oktober 2017.
Telefonisch opgeven kan ook via 0528-378686.

In week 45 wordt de week van de mantelzorg in de Wolden georganiseerd. Op maandag 6 en woensdag 8 november vinden diverse activiteiten plaats in de Wijk en Zuidwolde. Vrijdag 10 november is de afsluiting van de week, een warm en koud buffet met aansluitend entertainment in ‘t ’Neie Punt in Ruinen.

Voor de jonge mantelzorgers is er op vrijdag 3 november een Las Vegas avond.

logobalk_organisaties

Aanmelden Week van de Mantelzorg

dorp bodem